Rijksbeveiliging (RBO) treedt toe tot Raad van Participanten van SRN

Het draagvlak voor samenwerking in Noord-Nederland wordt alsmaar breder. Onlangs is de Rijksbeveiliging (RBO) toegetreden tot de Raad van Participanten van Samenwerking Rijk Noord (SRN), waarmee nu 23 rijksdiensten en -onderdelen in de raad zijn vertegenwoordigd.

Namens de RBO zal Chaibia Doufikar in de Raad van Participanten (RvP) plaatsnemen. Mede gelet op de opdracht en het karakter van de organisatie zal in elk geval ook een RBO-vertegenwoordiger gaan participeren in de Veiligheid Tafel Rijk Noord, bedoeld voor managers bij het Rijk die actief zijn binnen het veiligheidsdomein.

Nieuwe leden

We zijn verheugd met de groei van ons krachtige SRN-netwerk. Alleen al in dit kalenderjaar konden we naast de RBO ook Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, Belastingdienst/MKB, Defensie (43ste Gemechaniseerde Brigade) en Nationaal Coördinator Groningen als nieuwe leden van de RvP verwelkomen.

Beeld van twee handen die elkaar schudden met daarbij de tekst 'Rijksbeveiliging in Raad van Participanten'

Deelnemende organisaties

Met de toetreding van de RBO zijn nu de volgende organisaties in de RvP vertegenwoordigd: Belastingdienst/Midden- en Kleinbedrijf (Emmen, Groningen, Leeuwarden, Zwolle), Centraal Justitieel Incassobureau, Defensie (43ste Gemechaniseerde Brigade), Dienst ICT Uitvoering, Dienst Justitiële Inrichtingen, Dienst Uitvoering Onderwijs, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Douane Groningen, Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Justitiële Informatiedienst, Nationaal Coördinator Groningen, Openbaar Ministerie, P-Direkt, Politie (Eenheid Noord-Nederland), RBO, RDW, Rechtbank Noord-Nederland, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding, Rechtbank Noord-Nederland en Rijkswaterstaat.

Uitgangspunt

Belangrijk uitgangspunt bij de samenwerking in de RvP is dat SRN van de noordelijke rijksorganisaties zélf is. Namens de RvP en in afstemming met de diverse onderdelen werkt SRN aan activiteiten en doelstellingen die in het jaarplan zijn vastgelegd. Op deze manier blijven de deelnemende organisaties betrokken en medeverantwoordelijk voor de te behalen resultaten.

Meer weten?

Heb je vragen over de RvP? Of ben je namens jouw organisatie geïnteresseerd in deelname? Neem contact op met Marjo Lubach.