26 september: Workshop ‘Toekomstverkenning’ voor CIO Officers en IT-managers

Op donderdagochtend 26 september vindt in Assen de workshop ‘Toekomstverkenning’ plaats, gericht op CIO Officers en IT-managers bij de Rijksoverheid. De bijeenkomst wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Tijdens de workshop gaan we inventariseren welke trends en ontwikkelingen invloed hebben op onze bestaande IT-security, met als doel om in de toekomst problemen (waaronder verstoringen en datalekken) te voorkomen. Hierbij staan de vragen ‘Op welke zaken moeten we ons gaan voorbereiden?’, ‘Hoe kunnen we ons beter wapenen tegen toekomstige dreigingen?’ en ‘Welke kant gaat de wet- en regelgeving op en wat betekent dat?’ centraal.

EU-ambitie

Naast presentaties, brainstormsessies en plenaire besprekingen gaan we dieper in op de digitale ambitie van de Europese Unie (EU). Wat is centraal al in gang gezet om aan de EU-ambitie te kunnen voldoen? En wat kan jouw organisatie doen om zich hierop voor te bereiden? 

Informeren, inspireren en voorsorteren

De workshop staat in het teken van informeren, inspireren en voorsorteren, waarbij deelnemers ook in kleinere comités met elkaar van gedachten wisselen. We voorzien acties waarmee we allemaal aan de slag moeten en gaan kijken of we op onderdelen gezamenlijk kunnen optrekken dan wel best practices kunnen delen.

Beeld van een wereldbol tegen de achtergrond van data- en ICT-elementen

DICTU

De workshop op 26 september vindt plaats in het kantoor van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) aan de Schepersmaat 2 (Bedrijfsverzamelgebouw NAM) in Assen. De bijeenkomst start om 9.00 uur (met een inloop vanaf 08:45 uur). We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch, waarbij er uiteraard voldoende tijd en ruimte is voor netwerken en nadere kennismaking.

Meld je aan!

Werk jij als CIO Officer of als IT-manager bij de Rijksoverheid en wil je deze workshop niet missen? Meld je dan (uiterlijk 20 september) aan door een mail te sturen naar de SRN-postbus.

Meer weten?

Wil je graag aanvullende informatie over de workshop of heb je vragen? Neem dan contact op met Margreet Beverwijk van SRN.