ICT RijksRally op 10 oktober bij Dienst ICT Uitvoering in Assen

Noordelijke rijksmedewerkers met een achtergrond of interesse in ICT kunnen op donderdag 10 oktober deelnemen aan een nieuwe editie van de ICT RijksRally. De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is de host van deze bijeenkomst, die wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Deelnemers aan de rally komen meer te weten over digitale toegankelijkheid en hoe DICTU hiermee rekening houdt bij web- en appontwikkeling. Digitale toegankelijkheid is voor DICTU een belangrijk thema, omdat veel apps en websites die DICTU bouwt een onmisbare bron van informatie zijn voor burgers en ondernemers.

Software voor ministeries

Daarnaast krijgen deelnemers een boeiend en leerzaam inkijkje in de wereld van ethisch hacken en red teaming. Als ontwikkelaar en beheerder van software die ministeries gebruiken om hun data op te slaan, is het de verantwoordelijkheid van DICTU om ervoor te zorgen dat de informatie en systemen veilig zijn.

Netwerken

Eveneens zal de bijeenkomst volop gelegenheid bieden voor interactie, kennisdeling en netwerken. Tijdens een aansluitende netwerkborrel kunnen deelnemers in gesprek met de sprekers en met collega’s van andere rijksdiensten.

Beeld van een eerdere editie van de ICT RijksRally

Verbinding in de regio

De ICT RijksRally is een initiatief van de ICT Tafel Rijk Noord, waaraan managers deelnemen vanuit twaalf noordelijke rijksorganisaties. De rally is gericht op verbinding en samenwerking tussen ICT’ers bij het Rijk in Noord-Nederland en biedt hen de mogelijkheid om het kennisnetwerk te vergroten en te zien wat er binnen hun vakgebied speelt bij rijksdiensten in de regio.

Aanmelden

De bijeenkomst op 10 oktober vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur aan de Schepersmaat 2 in Assen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de SRN-postbus. Na aanmelding ontvangen deelnemers aanvullende informatie over de bijeenkomst, waaronder praktische toegangsinformatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit event en de inspanningen van SRN ten behoeve van de verbinding tussen ICT’ers in het Noorden? Neem dan contact op met Margreet Beverwijk.