Justid host van nieuwe Juridische RijksRally op 16 oktober in Leeuwarden

De Justitiële Informatiedienst (Justid) is op woensdag 16 oktober de host van een nieuwe editie van de Juridische RijksRally. Het event, gericht op noordelijke rijksmedewerkers die werkzaam zijn in een juridische functie of affiniteit hebben met werken binnen dit domein, wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Na succesvolle bijeenkomsten bij RDW in Veendam en de Dienst Uitvoering Onderwijs in Groningen is het alweer de derde Juridische RijksRally van dit jaar. Bijzonder aan deze editie is dat de rally wordt gehouden in het gebouw van het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden.

Matchingsautoriteit

De rally biedt een boeiende blik op de juridische verantwoordelijkheden van Justid. De organisatie speelt een onmisbare rol binnen de justitiële ketens en zorgt ervoor dat cruciale informatie altijd op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt. Als dé matchingsautoriteit is Justid niet alleen verantwoordelijk voor de identiteitsvaststelling van verdachten en veroordeelden, maar ook voor het verstrekken van een ‘persoonsbeeld op maat’.

Workshops

Tijdens de rally kunnen deelnemers kiezen uit drie workshops. In de workshop ‘Justid in de wereld’ staan de basisprincipes centraal die gelden bij het verstrekken van justitiële gegevens aan ketenpartners. De workshop ‘Justid aan de bal’ geeft met een interactief simulatiespel inzicht in het berichtenverkeer binnen de strafrechtketen. Tijdens ‘Justid voor de burger’ staan deelnemers stil bij dilemma’s rond het wel of niet bewaren van een strafblad en de gevolgen voor het individu.

Kennisdeling

Daarnaast biedt ook deze RijksRally uiteraard volop gelegenheid voor interactie, kennisdeling én netwerken. Bij de afsluitende netwerkborrel kunnen deelnemers in gesprek met de sprekers of met collega’s van andere rijksdiensten.

Beeld van een eerdere editie van de Juridische RijksRally

Meld je aan!

Het event vindt plaats op woensdag 16 oktober (14.00-17.00 uur) aan de Tesselschadestraat 55 in Leeuwarden. Geïnteresseerde rijksmedewerkers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar de SRN-postbus.

Juridische Tafel Rijk Noord

De Juridische RijksRally is een initiatief van de Juridische Tafel Rijk Noord, waarin managers vanuit vijftien noordelijke rijksdiensten zijn vertegenwoordigd. De rally is gericht op verbinding tussen juristen en juridisch medewerkers bij de Rijksoverheid in Noord-Nederland en maakt regionale loopbaankansen bij het Rijk meer zichtbaar.

Meer weten?

Heb je vragen over deze Juridische RijksRally? Of wil je meer weten over de inspanningen van SRN om de samenwerking in de regio op het juridisch domein verder te verbeteren? Neem dan contact op met Tanja de Haan.