24 oktober: Vier rijksdiensten doen mee aan StartFest op het Suikerterrein in Groningen

Op 24 oktober vindt op het Suikerterrein in Groningen het werk- en ontwikkelevenement StartFest plaats. Aan het evenement doen vier klantcontactcentra van noordelijke rijkdiensten mee: BelastingTelefoon, Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst Uitvoering Onderwijs en Rijksdienst voor het Wegverkeer. De deelname vanuit het Rijk is een initiatief van de onlangs opgerichte KCC Tafel Rijk Noord, die wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Rijk als aantrekkelijke werkgever

Bezoekers aan het event worden geïnformeerd over wat de verschillende rijksdiensten aan werkzaamheden binnen klantcontactcentra doen. De organisaties maken gezamenlijk de veelzijdigheid aan loopbaankansen bij het Rijk meer zichtbaar. Ook dragen ze bij aan het imago van het Rijk als aantrekkelijk werkgever in de regio op het domein van klantcontact.

Verbinding in de regio

De deelname van de vier rijksdiensten draagt bij aan verbinding in de regio, omdat de rijksdiensten laten zien welke mogelijkheden er binnen klantcontactcentra zijn bij het Rijk als werkgever. Tegelijkertijd sluit deelname aan StartFest goed aan bij het streven van SRN om onder het motto Samen sterk, slim en inspirerend bij te dragen aan een sterke, duurzame arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

StartFest

StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement van Noord-Nederland. Opleiders, bedrijven, ondernemers en brancheorganisaties laten op StartFest zien wat ze te bieden hebben. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Het evenement vindt plaats op donderdag 24 oktober van 10:00 tot 20:00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van StartFest.

Foto van StartFest

Meer weten?

Wil je aanvullende informatie over de deelname van de rijksdiensten of de inspanningen van SRN en de KCC Tafel Rijk Noord aan dit evenement? Neem dan contact op met Anneke Kok of Ellen van `t Zand.