Inschrijving van start voor Middag van de Loopbaan op 16 september in Leeuwarden

Op maandag 16 september organiseren Noorderlink, Werken in Friesland en Samenwerking Rijk Noord (SRN) de Middag van de Loopbaan. Het event vindt plaats in het Z-gebouw in Leeuwarden. Het gevarieerde programma – inclusief aanmeldoptie – vind je op de website van Noorderlink.

Noorderlingen die werken voor een organisatie die is aangesloten bij een van de drie genoemde netwerken, kunnen tijdens de Middag van de Loopbaan meedoen aan workshops en speeddates. Ook is er een afsluitend netwerkmoment in de vorm van een borrel.

Arbeidsmarkt

Het event vindt plaats in het kader van de Week van de Loopbaan waarin persoonlijke ontwikkeling en loopbaanoriëntatie centraal staan. Het zijn thema’s die gelet op de huidige arbeidsmarkt alleen maar belangrijker lijken te worden. Ook voor werkgevers is het van belang om medewerkers bewust te maken van (de regie op) hun loopbaan en uit te dagen om in beweging te komen als zich kansen voordoen.

Gezamenlijk aanbod

Speciaal voor de Middag van de Loopbaan hebben negen rijksdiensten een gezamenlijk aanbod gerealiseerd. Hiermee laten de betrokken organisaties zien dat ze samen werk maken van de opgave om kwalitatief sterke en betrokken medewerkers aan te trekken en voor de regio te behouden. Inzet hierbij is ook om de dienstverlening aan de burger te kunnen (blijven) borgen.

Verbinding in de regio

Het gezamenlijke aanbod van rijksdiensten sluit goed aan bij het streven om onder het motto Samen sterk, slim en inspirerend bij te dragen aan een sterke, duurzame arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Tegelijkertijd is samenwerking met Noorderlink en Werken in Friesland een mooi voorbeeld van hoe SRN de verbinding van het Rijk met andere (netwerk)organisaties actief opzoekt, met de ontwikkeling en de kwaliteit van medewerkers in de regio scherp voor ogen.

Deelnemende rijksdiensten

De rijksorganisaties die het aanbod op de Middag van de Loopbaan hebben verzorgd, zijn: Belastingdienst, Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst ICT Uitvoering, Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O), Dienst Justitiële Inrichtingen, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Nationaal Coördinator Groningen, Openbaar Ministerie en O&P Rijk. Bijzonder aan de speeddates die DV&O organiseert, is dat ze plaatsvinden in een promotiebus van de organisatie.

Meld je aan!

Op de website van Noorderlink staat het programma van de Middag van de Loopbaan in Leeuwarden. Aanmelden kan tot 10 september. Aan deelname aan het evenement zijn geen kosten verbonden.

Meer weten?

Wil je aanvullende informatie over de inspanningen van SRN rond de rijksdeelname aan de Middag van de Loopbaan? Neem dan contact op Marjo Lubach.