Inschrijven kán nog: Middag van de Loopbaan op 16 september in Leeuwarden

Tot en met vrijdag 13 september kunnen medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij Noorderlink, Werken in Friesland of Samenwerking Rijk Noord (SRN) zich nog aanmelden voor de Middag van de Loopbaan. Aanmelden is mogelijk via de website van Noorderlink.

De Middag van de Loopbaan vindt plaats op maandag 16 september in het Z-gebouw in Leeuwarden. Voor deelnemers is er die middag een gevarieerd aanbod van workshops en speeddates. Ook is er een afsluitend netwerkmoment in de vorm van een borrel.

Week van de Loopbaan

Het event wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Loopbaan waarin persoonlijke ontwikkeling en loopbaanoriëntatie in het Noorden centraal staan: thema’s die gelet op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt alleen maar belangrijker lijken te worden. Voor werkgevers is het van belang om medewerkers bewust te maken van (de regie op) hun loopbaan en uit te dagen om in beweging te komen als zich kansen voordoen.

Behoud van medewerkers

Negen rijksdiensten hebben ten behoeve van de Middag van de Loopbaan een gezamenlijk aanbod gerealiseerd. Hiermee dragen ze bij aan het imago van de Rijksoverheid als één aantrekkelijke werkgever in de regio. Daarnaast laten de betrokken organisaties zien dat ze samen werk maken van de opgave om kwalitatief sterke en betrokken medewerkers aan te trekken en voor de regio te behouden. Inzet hierbij is ook om de dienstverlening aan de burger te kunnen (blijven) borgen.

Deelnemende rijksdiensten

De vanuit het Rijk betrokken organisaties zijn: Belastingdienst, Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst ICT Uitvoering, Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O), Dienst Justitiële Inrichtingen, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Nationaal Coördinator Groningen, Openbaar Ministerie en O&P Rijk.

Sterke arbeidsmarkt

De Middag van de Loopbaan wordt georganiseerd door Noorderlink, Werken in Friesland en SRN. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe SRN de verbinding van het Rijk met andere (netwerk)organisaties actief opzoekt, met een sterke, duurzame arbeidsmarkt in Noord-Nederland en de ontwikkeling van medewerkers in de regio scherp voor ogen.

Meld je aan!

Op de website van Noorderlink vind je, behalve de aanmeldlink, ook het programma van de Middag van de Loopbaan in Leeuwarden. Aan deelname aan het evenement zijn geen kosten verbonden.

Meer weten?

Wil je aanvullende informatie over de inspanningen van SRN rond de rijksdeelname aan de Middag van de Loopbaan? Neem dan contact op Marjo Lubach.